Wat kost een aquarium aan stroom

Ik vroeg me af wat mijn aquarium mij ong per maand gaat kosten. Was gewoon eens benieuwd aangezien ik nog bij mn ouders thuis woon en mijn vader tegemoet wil komen in de stroomkosten. Ik wil graag weten hoeveel mijn aquarium aan stroom verbruikt.

Enkele stroom dus geen nachttarief. Ik heb essent variabel tarief. Er hoeft geen verwarming in het zijn koudwatervissen. Soms komt de vraag voorbij wat een aquarium kost. We zijn dan snel geneigd om alleen naar de aanschafkosten te kijken.

We kopen een aquarium , de techniek, wat bodembedekking, planten en visjes. In de loop van het jaar komen er dan wat kosten bij voor planten en misschien vissen, voer en soms planten. Hallo forum gangers Very Happy Ik zag pas in de krant dat een aquarium al 2euro per jaar aan stroom extra kost maar hoeveel kost een 1meter aquarium nou per jaar echt extra? Nu heb ik qua techniek het . In uw schrijven wenst u te weten wat een verwarmingselement van 150W kost op uur tijd.

Mijn vraag is alleen: Wie weet concreet wat het stroomverbruik is van beide aquariums (out of the box), zodat ik het verschil kan zien in stroomkosten. En een 360liter aquarium ? Meer resultaten van dreamreef. Hoeveel stroom verbruikt jullie Zee aquarium ? Ik weer nie hoeveel mijn ouders betalen per kWh, dus ga ik uit van €ergens in die richting dacht ik. Je kunt proberen stroom te besparen door het aquarium te isoleren met tempex aan de achterkant, onderkant en het liefst ook nog de zijkanten.

Ik durf het voor die van mij niet precies te zeggen maar ik schat ca ? Dat mijn hobby geld kost is op zich geen probleem maar als het goedkoper kan, graag! Zonnepanelen zijn voor elk huishouden wel interessant, met of zonder aquarium. Wat kunnen wij er zoal nog aan doen om het aquarium energie zuiniger te maken?

Zijn er mensen die hier al meer over hebben . Per type apparaat kun je zien hoeveel Watt deze verbruikt en kun je bedenken hoe lang het per dag, maand of jaar aanstaat om te bepalen wat het kost per jaar. De kosten zijn een richtlijn, gebaseerd op een stroomprijs van €per kWh. Stofzuiger, Aquarium , Airconditioning.

Helaas zijn de eenvoudige rekenmethoden te onnauwkeurig om een reëel beeld te scheppen. Met een eenvoudige externe energiekostenmeter kan je exact bepalen wat de werkelijke stroomkosten zijn en dat zonder rekenwerk! Het enige nadeel van een externe energiekostenmeter is dat je het apparaat . We waren benieuwd wat nu écht grote stroomslurpers zijn en schrokken nogal van het verbruik van de hottub, het waterbe tropisch aquarium en de vijverpomp. Een waterbed verbruikt tussen de 7en 1. Wh per jaar en kost tussen de €1en €3aan stroom.

Bij een aquarium is het stroomverbruik sterk afhankelijk van de omvang van het aquarium en het hoeveelheid aan water. Ook de verlichting en of het aquarium wel of niet is afgedekt in verband met warmteverlies, speelt een rol. Een gemiddeld aquarium zal per jaar ongeveer €2kosten aan stroomverbruik. Overzicht van stroom verbruik en elektriciteit kosten huishoudelijke apparaten. Ook het tropisch aquarium met pomp is een energieslurper.

Om de elektriciteitskosten per jaar te berekenen zullen we het aantal kW wat verbruikt wordt moeten vermenigvuldigen met de prijs per kW. Je moet in dat apparaatje de kosten per kWh ingeven, dan kun je uitlezen hoeveel een elektrisch apparaat aan stroom verbruikt per jaar. Nu dacht ik: ik zal hem eens in de centrale wandcontactdoos doen van het .