Niet geaarde stekkerdoos

De meeste verlengsnoeren zijn geaard. Verlengsnoeren zonder randaarde worden niet veel gebruikt en hooguit ingezet bij het aansluiten van afzonderlijke schemerlampen. Het is uiteraard van belang dat je een geaard verlengsnoer of geaarde stekkerdoos ook aansluit op een geaard stopcontact, anders werkt de . Tegenwoordig moeten zowat alle stekkerdozen geaard zijn.

In miljoenen huizen zitten nog ongeaarde stekkerdozen. Op die plek ontbreekt ook de aarddraad. Als je zo een doos wilt vervangen dan MAG je daar geen geaarde stekkerdoos inzetten. Dat zou de indruk geven dat ie geaard is, . Zo kan een geaarde stekker alleen maar veiliger zijn wanneer deze ook in een geaarde contactdoos wordt aangesloten. Daarnaast is een geaarde stekker verplicht in een vochtige ruimte zoals de badkamer.

Geaarde stekkers zijn niet noodzakelijk bij machines en apparaten die niet onder spanning . De subwoofer is geaard , de overige apparatuur niet. Het stopcontact is ook niet geaard. Ik heb geprobeerd om alles aan te sluiten via een geaarde stekkerdoos , omdat ik stekkerdozen met contacten en meter kabel alleen maar geaard kan vinden.

Telkens hoor ik echter een dreun in de subwoofer. U heeft het over een ongeaarde wandcontactdoos en over een wandstekkerblok. Bedoelt u met wandstekkerblok een stekkerdoos met meerdere stopcontacten, een soort verlengsnoer? Normaal wordt een cv ketel op een geaard stopcontact aangesloten, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand dat kan . Is het misschien een mogelijkheid om een geaard stopcontactdoos te kopen en deze dan aan te sluiten op het niet geaarde stopcontact? Of schiet ik hier niks mee op.

Ik zag ook nog deze beveiligde stekkerdoos , pricewatch: APC Essential SurgeArrest (1x). Stopcontacten laten aarden of niet ? Hoe een stekkerdoos aarden zonder geaarde WCD. UPS aansluiten op niet geaard stopcontact. Dat betekent een of twee extra contacten aan de zijkanten of soms in het midden. Een beschermingscontact (ook wel aardcontact) is niet verbonden met het lichtnet maar met . Hierdoor kunnen ze goed tegen een paar regendruppels.

Door middel van een timer kun je er tevens voor zorgen dat de tuinverlichting automatisch aan gaat, zodat je deze niet steeds handmatig aan of uit hoeft te zetten. Ontdek alle handige functies door een bezoekje aan de bouwmarkt en bekijk wat voor jou de beste . Al geruime tijd heb ik mijn vriezer op een niet – geaard stopcontact aangesloten. Nu hoorde ik dat dit totaal onveilig is. Omdat ik nogal panisch ben.

Meer resultaten van forum. Denk bijvoorbeeld aan het inpluggen van stekkers om uw lamp of uw telefoonoplader te gebruiken. Er bestaan zowel geaarde als niet geaarde stopcontacten. Benieuwd naar de verschillen, voor- en nadelen?

Lees dan hieronder verder. Hallo iedereen, Ik studeer in Rotterdam en heb daar een studentenkamer zonder geaard stopcontact. Nu moet ik daar over maanden weer naar toe en. De enige geaarde stopcontacten hier zitten ver weg, in andere vertrekken. Toen ik ging zoeken op internet vond ik meer mensen die op ongeaarde stopcontacten hun aquariumspullen hebben aangesloten.

Iemand zei dat het ook niet uitmaakte omdat de meeste stekkers toch plat (en ongeaard zijn). Dus moet je òf zelf een geaard stopcontact gaan aanleggen, wat nog niet eenvoudig is, òf je moet met allerlei verlengsnoeren gaan werken, wat lelijk en onhandig is. En dan zie je ook vaak bij mensen dat ze wèl een geaarde stekkerdoos hebben, maar . KPN-monteur heeft een draadloze verbindingsset geinstalleerd. Handig, want we hebben nu een goede verbinding tussen experiabos en computer. Ik verbaas me daar nu achteraf wel over, omdat het stopcontact bij de computer niet.

Kunnen we de oven daar wel op aansluiten of is dat gevaarlijk? Controleer of de omhulling van kabels intact is. Gebruik de stekkerdoos dan niet meer. Laat kabels nooit onder deuren of tapijten liggen.

Spijker of niet verlengsnoeren nooit vast. De voeding is overigens niet geaard als je hem zonder het geaarde verlengsnoer aansluit. Nu je het zegt inderdaa ik vroeg me al want die metalen platte schijf op mijn adapter deed :D. Ik gebruik overigens nooit de verlengkabel. Maar waarom zeggen ze dat . Voor het veilig aansluiten van dubbelgeïsoleerde apparaten (klasse ll, zonder randaarde) met een Euro-stekker of een normale ( niet geaarde ) stekker.

Is het dus eigenlijk niet zo erg belangrijk of hoe kom ik aan een geaard stopcontact? Ik heb het idee dat half Nederland dus ongeaard zit. Anoniem jaren, maanden geleden.