Cisco hd recorder ziggo problemen

Problemen met je digitale ontvanger? Reset de ontvanger door de fabrieksinstellingen te herstellen. Zo stel je de ontvanger opnieuw in.

Hallo, ik heb sinds bijna jaar een Hd recorder van ziggo in mijn bezit. Waarschijnlijk heb ik net als meerdere gebruikers sinds kort ( na een automatische update) problemen. Mijn vraag is hoe kan ik het apparaat resetten, of bedoelen jullie daarmee het opnieuw instellen naar de fabrieksinstellingen? Als voorbeeld de grote problemen met de interactieve Hd recorder van het merk CISCO wat heel veel storingen heeft.

Bij te snel wisselen valt de Cisco uit, verdwijnt het geluid of blijft het beeld hangen. In de tussentijd heb je geen TV. Ik had al eerder problemen ondervonden met de tweede tuner, die verantwoordelijk is voor het maken van opnamen op de harddisk en had daarover al. Ik heb een probleem met de verbinding tussen de bovenstaande HD recorder en de TV, welke ik van de week heb aangeschaft. Zet mijn HD recorder aan krijg de melding probleem met harde schijf, zet uw ontvanger uit en opnieuw aan.

Dit laatste heb ik al gedaan, helaas reen resultaat. Heeft er iemand een idee wat er aan de hand kan zijn. Het wil echter de actieve verkoop van de tv-decoder niet staken. Dan kan er helaas zomaar een E48- of E52-melding op je tv-scherm verschijnen. Of stel een vraag aan een andere bezitter van uw product als u problemen heeft met uw apparaat.

Bij de overstap naar Caiway werkte het allemaal nog grotendeels, maar wat minder mooi. Om Digital TV te kunnen kijken . Vorige week ineens tikken uit mijn digitale ontvanger en melding in beeld: probleem met u harde schijf, zet appraat aan en uit. Ziggo om de problemen te verhelpen. Delta levert Humax- settopboxen. Hebben jullie iets gewijzigd oid?

Of misschien hebben jullie andere ideeën? En krijg ik de mededeling dat mijn 2e Cisco Recorder een andere fout heeft en niet hetzelfde fout als mijn 1e Cisco Recorder. Klopt maar het is wel dezelfde merk en type en het probleem staat in uw eigen lijst.

En verder is het ook nog een nieuwe apparaat en niet een gerepareerde versie. Iemand die op die schermafbeeldingen aangewezen is, zit met een probleem. En ik ben tot nu toe nog een noemenswaardige problemen tegen gekomen.

Op dit moment zit er een 160Gb harde schijf in, maar deze maakt. Dat probleem ligt dus bij ziggo en niet bij het apparaat of Cisco. Voor mij is het elke cent waard van de euro. Ik heb veel plezier van de HDD recorder die er in zit en maak veel gebruik van .